Conditii bilete de avion Tarom

Acestea sunt conditiile pentru bilete de avion de la Tarom.
CONDIŢII DE TRANSPORT

Călătoriile aeriene se efectuează în conformitate cu reglementările internaţionale referitoare la condiţiile generale de transport aerian al pasagerilor şi bagajelor, precum şi în baza condiţiilor de transport înscrise pe biletele de avion.

ORE DE DECOLARE / ATERIZARE

Orele de decolare / aterizare pot fi modificate fără o înstiinţare prealabilă. În consecinţă, pasagerii sunt rugaţi să verifice aceste date înainte de a-şi face rezervarea.

REZERVAREA LOCURILOR

Rezervarea poate fi facută la agenţiile companiilor aeriene sau la agenţiile de turism.
Dacă la rubrica “Reservation Status” apare codul “OK”, locul este confirmat ferm.
În cazul în care este trecut codul “RQ”, confirmarea locului cerut nu a fost înca posibilă.

RECONFIRMAREA REZERVĂRII

Dacă întrerupeţi călătoria într-un punct pentru o perioadă mai mare de 72 de ore, vă rugăm să reconfirmaţi sau să anulaţi rezervarea în cazul în care nu mai călătoriţi.
Puteţi reconfirma contactând orice birou al companiei pe care aveţi rezervarea.
Rezervarea dumneavoastră se va anula automat dacă nu efectuaţi reconfirmarea în intervalul indicat.

ANULAREA REZERVĂRII

Dacă se amână sau se anulează călătoria, rezervarea trebuie anulată cu cel puţin 48 de ore înaintea plecării pentru zborurile europene şi cu cel puţin 72 de ore pentru celelalte zboruri.
Dacă nu reuşiţi să efectuaţi reconfirmarea, rezervarea dumneavoastră va fi anulată.

ÎNTRERUPEREA CĂLĂTORIEI

În mod normal, se pot face întreruperi ale călătoriei în orice punct de pe rută dacă întreruperile au fost indicate pe bilet.
Călătoria trebuie să se efectueze în limita perioadei de valabilitate a biletului.

NU PUTEŢI TRANSPORTA ÎN CABINA DE PASAGERI

Arme de foc, obiecte ascuţite sau tăioase. Ele vor fi reţinute la controlul de securitate.

BAGAJUL DE CALĂ Vă recomandăm ca bagajul dumneavoastră trasportat în cala avionului să fie din material rezistent, prevăzut cu incuietori şi etichetat cu numele dumneavoastră, atât în exterior cât şi în interior.

NU PUTEŢI TRANSPORTA LA BORDUL AERONAVEI

Din motive de siguranţă, articolele menţionate mai jos nu vor fi transportate în bagajul dumneavoastră:
-explozivi, muniţii, artificii;
-materiale iritante sau ofensive;
– gaze comprimate (ex: butan, oxigen, propan);
-materiale corozive (ex: acizi, produse alcaline, acumulatori, mercur);
-lichide şi solide inflamabile (ex: acetonă, gaze lichefiate, alcool industrial, chibrituri);
-materiale magnetice, otrăvuri (ex: arsenic, cianuri, insecticide);
-materiale radioactive;
-materiale oxidante (ex: decoloranţi, nitraţi, peroxizi);
-este interzis a se transporta arme ofensive în cabina de pasageri.
Următoarele articole pot fi transportate de pasager fără acordul prealabil al transportatorului: medicamente şi articole de cosmetică în cantităţi mici, necesare pasagerului pe durata călătoriei, cum ar fi spray-ul pentru păr, parfum şi medicamente conţinând alcool.

ATENŢIE!

Transportul de materiale primejdioase în bagaje la bordul avioanelor este ilegal, vinovaţii fiind pasibili de închisoare sau amenzi.

BAGAJUL DE MÂNĂ

Pentru confortul şi siguranţa dumneavoastră, limitaţi-vă la un singur bagaj de mână.
Dimensiunile totale ale bgajului de mână (lungime + laţime + înălţime) nu trebuie să depăsească 115cm, greutate maximă 10 kg.
Nu se recomandă transportul în bagajul de cală a următoarelor articole: medicamente, bijuterii, documente oficiale sau alte valori.
Din motive de securitate, nu acceptaţi bagaje aparţinând altui pasager.

PREZENTAREA PASAGERILOR PENTRU EFECTUAREA CĂLĂTORIEI

Pasagerilor li se recomandă să se prezinte la aeroport cu minimum 1,30h, înainte de ora indicată pe bilet.
Nici o decolare nu poate fi amânată din cauza întârzierii pasagerilor.
Se anulează rezervarea locurilor pasagerilor care nu se prezintă la aeroport la ora indicată, transportatorul având posibilitatea de a dispune de aceste locuri în interesul său.

FORMALITĂŢI PRIVIND PAŞAPOARTE, VIZE, CERTIFICATE DE SĂNĂTATE

Compania TAROM nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru pasagerii cu documente de transport necorespunzătoare.
Un pasager nu poate fi acceptat la transport fără documentele şi formalităţile necesare în ţara de intrare, tranzit şi ieşire (paşapoarte, vize, certificate de sănătate etc.)

TARIFE

Tarifele se referă numai la transportul între aeroportul de plecare şi aeroportul de destinaţie, conform rutei indicate de transportator şi nu include taxele şi costul transportului terestru.
În anumite condiţii se pot aplica tarife reduse, cum este cazul celor pentru călătoriile în grup, de tineret etc.
Copiii (până la 12 ani) beneficiază de tarife speciale, aplicabile în funcţie de vârstă şi de modul cum călătoresc: singuri sau însoţiţi de un adult.

Copiii sub 2 ani care nu ocupă un loc individual şi sunt însoţiţi de un adult, beneficiază, în general, de o reducere de 90% din tariful pentru adult.
Copiii între 2 şi 12 ani, precum şi copiii sub 2 ani care ocupă locuri individuale, beneficiază de reduceri din tariful de adult, în funcţie de prevederile tarifelor aplicabile.
Dacă mai mulţi copii sub 2 ani sunt însoţiţi de o singură persoană care a plătit tariful, numai un singur copil beneficiază de reducere de 90%, ceilalţi copii benficiind de reducerea percepută la copiii cu vârsta între 2 şi 12 ani, chiar dacă nu ocupă locuri individuale.

BAGAJE ADMISE GRATUIT LA TRANSPORT

BAGAJUL DE CALĂ

1.Pentru călătoriile spre/dinspre S.U.A./ CANADA

Clasa Business: 2 piese, având fiecare suma celor trei dimensiuni de maximum 158 cm (62 inches).
Clasa Ecnomic: 2 piese, având suma totală a dimensiunilor de maximum 273 cm (107 inches), suma dimensiunilor pentru fiecare piesă nedepăşind 158 cm (62 inches).
Greutatea maximă admisă pentru fiecare bagaj nu trebuie sa depăsească 32 kg.
Bagajele în plus faţă de cele admise la transport, precum şi cele care depăşesc limitele de dimensiuni sau de greutate menţionate mai sus vor fi taxate ca excedent de bagaj.
Pentru copiii mici, plătitori a 10% din tariful aplicabil, se admite un bagaj având suma celor trei dimensiuni de maximum 115 cm (45 inches) plus un cărucior rabatabil.

2.Pentru călătorii spre/dinspre alte puncte decât S.U.A/CANADA

Pentru pasagerii plătitori ai tarifelor de clasa Business – 40kg, iar pentru pasagerii plătitori ai clasei Economice (Turistice) – 25kg, inclusiv bagajul de mână.
Copiilor mici, plătitori a 10% din tariful aplicabil, li se admite transportul a 10 kg de bagaj, plus un cărucior rabatabil.

ANIMALE DE COMPANIE

Transportul animalelor de companie se face obligatoriu în cuşti. Pentru a putea părăsi ţara, animalele trebuie să aibă un certificat sanitar-veterinar de însoţire.
În cabină se pot transporta animalele domestice a căror greutate însumată cu cea a cuştii nu depăşeşte 5kg. Pentru buna desfăşurare a zborului, pasagerii sunt rugaţi să nu scoată animalele din cuşcă în timpul zborului. Animalele mai mari se transportă în cala de bagaje, în locuri special amenajate. Trebuie facută o rezervare normală pentru animale, iar cutiile în care vor fi transportate trebuie să fie speciale. TAROM poate pune la dispoziţie aceste cuşti standard, contra cost.

FUMATUL

Fumatul este interzis pe toate cursele interne şi externe ale companiei TAROM. Vă rugăm să respectaţi regulile de siguranţă care interzic fumatul la toaletă.

DISPOZITIVE ELECTRONICE LA BORD

La bordul aeronavelor sunt interzise acele instrumente electronice ce pot intra în interferenţă cu echipamentele electronice de la bord. Aparatele electrice de ras, sistemele de reproducere analogică a sunetului şi laptop-urile pot fi folosite doar cu aprobarea echipajului. Telefoanele mobile vor fi închise.

Un răspuns to “Conditii bilete de avion Tarom”

  1. Monica Radoi Says:

    buna ziua!
    este pentru prima oara cand zbor cu avionul…am avionul din bucuresti catre glasgow,dar o sa fac un popas in londra,si merg cu aceeasi companie aeriana,si nu stiu cum sa procedez cu bagajul de cala…,cand ajung in londra trebuie sa preiau bagajul sau mi-l muta ei automat,in celalalt avion,find aceeasi companie?

Lasă un răspuns

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

%d blogeri au apreciat asta: